Eiendommen omfatter 1.900 dekar dyrket mark og 70.000 dekar skog og utmarksareal. Driften omfatter blant annet jord- og skogbruk, jakt, kurs- og konferansevirksomhet basert på opplevelser i naturen og oppdrett av hjort.
Eier av Maarud Gaard er Thomas Stang. Sammen har han med seg familien og 15 ansatte i den daglige virksomheten.
Tre særegne gamle bygg inne på skogen er pusset opp for å gi våre gjester et pusterom i hverdagen.
Vår forretningside innen utmark:
Maarud Gaard sin utmarksvirksomhet er å drive et opplevelsesorientert kurs- og konferansested. Vi ønsker å gi gjestene en stor matopplevelse, særegne kurs-/konferanserom og unike aktiviteter.
Våre mål:
Maarud Gaard -kurs og konferanse skal videreutvikle seg til et ”fyrtårn” innenfor sitt område og skal kunne konkurrere med de beste innenfor vårt produkt og markedsområde. På en miljø riktig måte utnytte utmarksområdet på Maarud Gaard til aktiviteter som våre gjester finner interessante og som skaper sysselsetting lokalt. Virksomheten skal i perioden 2000-2003 ha oppnådd en driftsmargin på 10 %.
Strategi:
Maarud Gaard –kurs og konferanse skal konsentrere sin virksomhet i 3 definerte kjerneområder. Kjerneområdene er matopplevelse, naturnære aktiviteter og særegne kurs og møte lokaler. Felles for produktene skal være en god og uformell atmosfære mellom vert/vertinne og gjestene våre og vi skal utheve oss ved å ha bedre kontakt med gjestene enn det som er vanlig på slike steder. Gjennom nettverket Eventyrhotellene skal vi skape et miljø som bidrar til videreutvikling og lønnsom drift.
Matopplevelsen skal være basert på råvarer fra skogen og åkrene rundt oss. Den er påvirket av det internasjonale kjøkken men allikevel med en solid forankring i lokale tradisjoner. Maten skal bestå av standard menyer tilpasset ulike årstider. Vi kan også, så langt det er kapasitet, tilby vårt matprodukt til andre i området.
Aktivitetene på Maarud Gaard skal inspireres av naturen rundt oss, historien og miljøet i nærområdet og man skal i aktivitetene forsøke å appellere til ”hele” mennesket – følelser, fysikk, intelligens, lukt og smak. På mat og aktivitetssiden skal vi under gitte situasjoner kunne ta opp mot 300 personer av gangen.