Økonomisk tenkning på reise

Det er en dårlig skjult hemmelighet at vi nordmenn er glade i å reise mye og vi tilbringer mange døgn rundt om i verden. Men hvordan er det egentlig med den økonomiske tankegangen vår når vi er ute på reisefot?

Uten at vi skal være helt bombastiske i våre uttalelser så er det slik at mange nok ikke tenker så mye over hvordan de betaler for seg når de er ute og reiser, og dette kan dessverre bli en dyrekjøpt erfaring. Vi har allerede nevnt at det er lurt å betale selve reisen med kredittkortet sitt slik at man er sikret i forbindelse med eventuelle konkurser og andre uforutsette hendelser. Husk at kredittkortet også hjelper deg hvis du plutselig må avbestille ferien din, så lenge kortet inneholder reise- og avbestillingsforsikring.

I denne artikkelen skal vi imidlertid se litt nærmere på det som omhandler bruk av penger mens ferien din pågår. Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse, men hvis du er på reisefot nå om kort tid vil vi på det sterkeste anbefale at du skaffer deg et kredittkort på dagen. Dette vil gjøre at pengene dine til enhvert tid er 100% trygg samtidig som du har full kontroll over hvor mye penger du har brukt.

Når man går i butikker i utlandet og skal dra kortet sitt vet man aldri hvor trygg man egentlig er for svindel og dette er en unødvendig risiko å utsette seg for. Man kan selvfølgelig ta sjansen og det vil som regel gå bra men fra tid til annen vil det kunne skje at man går på en smell, og da er det selvsagt svært irriterende å oppdaget at pengene man har spart opp til turen forsvinner fra konto. Man vil naturligvis få pengene tilbake, men det vil være en lengre prosess med mye arbeid og frustrasjon, samtidig som kontoen vil kunne tømmes. Dette slipper man å forholde seg til hvis man bruker kredittkortet ettersom pengene som er tilgjengelig der står inne på bankens konto.

Vi nevnte også at dette med oversikt er en flott fordel når man bruker kredittkortet. Når man handler på kreditt får man nemlig en faktura hvor alle kjøp er spesifisert, og tar man vare på alle kvitteringene man har fått kan man sammenligne disse med fakturaene og enkelt oppdager uregelmessigheter. Reiser man mye i jobbsammenheng kan det også være smart å ha et eget kredittkort som man anvender seg av slik at man holder disse reiseutgiftene adskilt fra den personlige økonomien.

Tenk deg derfor nøye om for hvordan du bruker penger i utlandet ettersom dette kan spare deg for en rekke problemer i etterkant.