Når uhellet er ute

Det er så mange ting som kan gå galt når man er på ferie og som man ikke tenker på når man er ute på reise, og da kan det være greit å ha noen triks i ermet som man kan dra frem når det stormer som verst.

Som sagt er det mange minefelt når man skal reise til utlandet som man skal forsøke å unngå, men av og til nytter det virkelig ikke å være godt forberedt en gang – men det er allikevel et par ting som er nødt til å være på plass før reisen, hvor hvis ikke kan det virkelig gå galt.

Det vi snakker om først og fremst er dette med økonomi. Går det galt med det økonomiske kan hele ferien plutselig være ødelagt, og det er derfor viktig at man har en backup-plan eller to tilgjengelig. For det første: husk å alltid ha reiseforsikring når du skal ut på tur. Dette er livsviktig av en enkelt grunn: hvis noen i familien skulle bli syk vil du måtte betale eventuell behandling ut av egen lomme hvis du ikke har forsikringene i orden. Dette er ekstremt viktig å ha på plass, for hvis det skulle være alvorlige ting som krever medisin eller kirurgisk behandling vil regningen fort kunne komme opp i astronomiske beløp. I så tilfelle vil du måtte skaffe deg penger på annet vis, og det er bestandig greit å ha en løsning i bakhånd.

Husk også på at du bestandig skal ha med deg to kredittkort når du er ute på reise. Hvis du skulle miste det ene eller det skulle bli stjålet så skal du bestandig ha en backup som du har oppbevart på et annet sted. Legg gjerne ett kort igjen på hotellrommet i safen og husk å ikke oppbevar koden sammen med kortet.

Men som sagt: det kan fort gå bra hvis du er godt forberedt, og det er altså følgende ting som gjelder: to kredittkort på hver sin plass og reiseforsikring!