Hotellopplevelser: Treehotel

The Mirrorcube - Treehotel
The Mirrorcube – et fantastisk design!

Du har kanskje fått med deg at vi er veldig opptatt av spesielle hoteller? Ja, naturligvis har du det, og det er jo nettopp dét vår side handler om!

På TV har det gått et program hvor to mennesker reiser rundt i Norden for å oppleve helt spesielle hoteller og overnattingsmuligheter. Programmet heter Nordens Perler, og programleder Jannecke Weeden har med seg sin kokk og venn Stian Floer på en rundreise til helt spesielle hoteller. Kokken disker opp med deilig mat og tar Weeden med seg på restauranter man knapt kunne tro fantes.

Har du sett programmet og latt deg inspirere? Noen av de aktuelle overnattingsstedene, som for eksempel trehushotellet i Nord-Sverige, var relativt kostbart! Da kan du jo for eksempel, bare for å gi deg selv en helt spesiell opplevelse, besøke nettsidene til STK Finans for å få en ordning med pengene.

Trehytte-eventyret

Vi har naturligvis fulgt med på denne serien rett og slett for å oppdage nye ting og lære oss litt mer om Norden og alt det spennende som skjer her. Det er naturligvis utrolig mye å ta fatt i men dette med å reise rundt og besøke litt uvanlige hoteller er en idé vi liker godt. Vi lot oss, sikkert som de aller fleste andre, inspirere og imponere av trehyttehotellet i Sverige. Dette hotellet går under navnet Treehotel – enkelt og greit. Kort fortalt: her har arkitekter virkelig gått bananas og har bygd noen helt usannsynlige trehytter som virkelig fikk oss til å måpe! Måten dette var gjennomført på var så utrolig stilig at vi umiddelbart kjente et behov for å oppleve dette – og det har vi tenkt til!

Alle hyttene ligger altså inne i et skogsområde og har forskjellige utforminger. Felles for dem alle er det at er løftet opp fra bakken, og noen av dem er skikkelig høyt oppe også. Den hytten de aller fleste nok biter seg merke i først er kuben med sitt helt spesielle ytre. Det ser nesten ut som et speil som henger der oppe, og denne må nesten bare beundres.

Om hotellet

Som du sikkert skjønner så er dette et helt særegent hotell og du er garantert å få et helt unikt opphold i skogene i Harads. Harads ligger i nærheten av Boden i Nord-Sverige så det er ingen tvil om at man får følelsen av å befinne seg ut i villmarken. Som sagt så er det arkitektur og design som må sies å være banebrytende og inne på rommene finner man naturligvis elementer som både kaffekoker og tekoker, wi-fi og naturligvis veldig moderne bad og andre fasiliteter.

The Ufo - Treehotel
The Ufo tilbyr en helt annerledes overnatting!

Rommene er naturligvis miljøvennlige og har store herlige senger, dekor og møbler som ikke kan sies å være noe annet enn toppmoderne og stilfulle, fabelaktig skogsutsikt og toaletter og vask. Skal man dusje må man bevege seg over til et servicehus. Når det gjelder maten så er det naturligvis kokker på plass som lager de herlige viltretter av det som nærmiljøet kan by på.

Hvor ligger hotellet?

Hotellet ligger som sagt i nærheten av Boden, og vi snakker da om omtrent 40 minutter med kjøring. Luleå, som kanskje er litt mer kjent, ligger 1 times kjøring unna hotellet. Det er tettstedet Harads som er det nærmeste og der finner man butikker og basseng.

Boden ligger en 40-minutters kjøretur unna, mens kystbyen Luleå ligger 1 time fra Treehotel. De nærmeste butikkene og bassenget ligger 2 km unna i tettstedet Harads.

Opplev noe spesielt med kjæresten!

Som du ser så er dette langt i fra noen vanlig hotellopplevelse og hvis det er bylivet og slike opplevelser du er ute etter så er dette så langt i fra dét du er ute etter. Her er det villmarken som gjelder og dette er rett og slett et sted for du kan finne tilbake til din indre ro. Et slikt reisemål vil være perfekt for et par som er ute etter noen rolige dager hvor man kan pleie forholdet til hverandre. Uteliv og slike ting er naturligvis de aktivitetene som står på plakaten her, og hvis du er ute etter sånne opplevelser så er Treehotel perfekt!

Nye rom!

Det finnes nå totalt syv forskjellige rom på hotellet og disse har hvert sitt spesielle navn. Som sagt er prisene høye, så her gjelder det å ha lagt litt penger til side.

The 7th Room Treehotel
The 7th Room – grenseløs luksus hos Treehotel!

Dette er rommene og prisene:
The Cabin: 4.900 SEK/natt
The Ufo: 4.900 SEK/natt
The Mirrorcube: 4.900 SEK/natt
The Blue Cone: 4.900 SEK/natt
The Bird’s Nest: 4.900 SEK/natt
The Dragonfly: 7.500 SEK/natt
The 7th Room: 12.000 SEK/natt

Som du ser: en uke her vil koste skjorta og det er vel derfor kanskje mer enn nok med en langweekend eller bare en vanlig helgetur. Det nyeste rommet koster altså 12.000 kroner pr. natt og det er priser man knapt kan tro. Det er faktisk dyrere enn på Dolder Grand i Zürich, og det er et hotell i den absolutte verdensklasse. Der har vi tilbragt en helg og det var et nivå der som man bare kan drømme om.

Det er riktignok et stort rom og det henger 10 meter oppe i luften mellom trærne. På undersiden av rommet er det et fotografi i full størrelse av trærne slik de så ut før hytten kom opp. Det er en meget smart kamuflasje som virkelig er godt gjennomtenkt. Rommet er hele 75 kvadratmeter og er derfor for en leilighet å regne. Du kan derfor ha deg en meget spesiell og komfortabel opplevelse hvis valget faller på denne.

Arkitektfirmaet som har designet denne er ingen ringere enn norske Snøhetta, og det er derfor ikke noe tull du serveres her. Som sagt så er prisen 12.000 kroner natta, men hytten er beregnet for 5 mennesker, så da blir det straks litt mer overkommelig. Det kan jo være aktuelt å reise to par sammen, men det spørs jo om det er dét man er ute etter.

Vel, vel: uansett om dette er noe for deg eller ikke så er det ingen tvil om at dette er et meget spektakulært hotell! Her har man ikke spart på noe og det er nesten som en barnedrøm å få oppleve noe slikt som dette. Hvis du kunne tenke deg å booke rom der, så finner du nettsidene til Treehotel her.